Tillfälliga modulhus ska sättas upp vid Visby lasarett. Foto: Patrik Widegren/SVT samt MSB

Moduler ersätter coronatält vid Visby lasarett

Publicerad
Fem stycken tillfälliga byggnader kommer att sättas upp vid Visby lasarett. Detta för att kunna ta emot personer med luftvägssymptom.

Modulerna som är 18 kvadratmeter styck kommer att sättas upp under vecka 28 och ersätter då det gula tältet som stått utanför akutmottagningen vid lasarettet.

– Tältet har egentligen fungerat bra, men det regnade in lite i förra veckan och det har hänt att belysningen har blåst ner. Det är ett tält som egentligen är gjort för mer extrema situationer, säger Kajsa Holmström, lokalstrateg på hälso- och sjukvårdsförvaltningen i Region Gotland.

Det är MSB som nu tillhandahåller modulerna som ska fylla samma funktion som det gula tältet har haft, det vill säga mestadels fungera som väntrum för de som söker vård som också är förkylda eller har luftvägssymptom.

– Det finns klimatanläggning i dem vilket är bra när det blir varmt, säger Kajsa Holmström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Gotland

Mer i ämnet