Man livshotande skadad efter mordförsök i Finspång

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern har hittats skadad och en annan har gripits efter ett misstänkt mordförsök i Finspång i Östergötland.

Polisen larmades klockan 23.54.

– Han är på sjukhuset och vi vet inte skadeläget, men det var mycket blod, säger Camilla Larsson, polisens vakthavande befäl för region Öst.

Mannen var vaken och kunde prata när han fördes till sjukhus men enligt en bulletin från Region Östergötland ska den skadade mannen nu vara inlagd på intensivvårdsavdelningen med livshotande skador. Tillståndet är i nuläget allvarligt, enligt regionen.

På söndagen kunde regionen meddela att mannens skador är allvarliga, men tillståndet är stabilt.

Den misstänkte gärningsmannen, även han i 30-årsåldern, var då inte kvar i lägenheten, men han kunde gripas i Finspång under natten och är misstänkt för mordförsök. Polisen utesluter inte att något tillhygge kan ha använts.

På lördagsmorgonen kunde polisen meddela att den misstänkte gärningsmannen anhållits på sannolika skäl för försök till mord.

Flera vittnen har hörts av polisen, som också har spärrat av och undersökt lägenheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.