– Vi håller fortsatta vittnesförhör och kartlägger målsägaren, säger Daniel Axelsson, förundersökningsledare hos polisen. Foto: SVT

Mordoffret i Skäggetorp kartläggs av polis

Uppdaterad
Publicerad

I lördags sköts en 21-årig man till döds i Skäggetorp. Det finns ingen misstänkt i ärendet, men polisen arbetar vidare med fallet. Bland annat kartläggs mordoffret.

Det var i lördags, den 15 februari, som mordet ägde rum i stadsdelen Skäggetorp i Linköping. Gärningsmännen ska ha avlossat skott mot en lägenhetsdörr, där en äldre kvinna är skriven. En man i 21-årsåldern träffades av skotten och avled senare av sina skador.

– Vi håller fortsatta vittnesförhör och kartlägger målsägaren, något vi alltid gör vid grövre brott. Vi håller fortfarande på med teknisk undersökning på brottsplatsen, säger Daniel Axelsson, förundersökningsledare vid polisen.

Linköping

Den mördade mannen är tidigare ostraffad och arbetade inom kommunal verksamhet i Linköping.

Är han ett oskyldigt offer?

– Det ingår i våra uppgifter att ta reda på så mycket som möjligt om målsägaren och vem det är och se om det finns en anledning till varför det här kan ha hänt, säger Daniel Axelsson.

Polisen gick tidigare ut med information om att tiden för brottet var runt 20.30.

– Vi vill vara tydliga med att brottstiden rör sig om strax efter klockan åtta. Vi är intresserade av iakttagelser innan och efter strax efter åtta. Det är viktigt att de som gjort iakttagelser hör av sig till oss, säger Daniel Axelsson.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet