Ett av de områden som Mark- och miljödomstolen upphäver detaljplanebeslutet för. Foto: Motala kommun

Motala kommun överklagar dom om Lalandia

Uppdaterad
Publicerad

Tre av Motala kommuns detaljplaner i Varamonområdet upphävdes i domen från Mark- och miljödomstolen som kom nyligen. Nu väljer kommunen att överklaga domarna.

Bakgrunden till domen handlar om strandskydd och att det på vissa fastigheter finns fridlysta fladdermöss.

Motala kommun har nu gått igenom och analyserat domarna.

Vattenland i Motala

– Vi har skickat in vår överklagan men behöver ytterligare tid för att dokumentera och se över de argument vi vill föra fram. Vi har bett om att få anstånd med att lämna in handlingar till senast 21 januari 2022, säger verksamhetschef för strategisk samhällsplanering Hanna Hammarlund.

Den 18 november kommenterade en besviken Mark Henriksson (M) ordförande i kommunstyrelsen beskedet från Mark- och miljödomstolen. Så här sa han då:

Kommunens gemensamma mål är att fortsätta etableringen av Lalandia.

– Etableringen är viktig för hela Motala och det finns ett stort driv och en gemensam vilja att se till att det blir verklighet, säger andre vice ordförande i kommunstyrelsen Elias Georges i ett pressmeddelande från kommunen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vattenland i Motala

Mer i ämnet