Motalabor greps i Trelleborg – häktade för synnerligen grov knarksmuggling

Uppdaterad
Publicerad

Tre män bosatta i Motala – 39, 54 och 59 år gamla – har häktats vid Ystad tingsrätt som misstänkta för synnerligen grov narkotikasmuggling.

Männen ska ha gripits på onsdagskvällen den 15 september i Trelleborg. Ärendet utreds av Tullverket i Malmö och förundersökningen leds av åklagare vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet (Rio).

Varför äger Rio det här målet?

Motala

– Det brukar bli så när det handlar om lite större smugglingsärenden där det kan finnas internationella kopplingar, säger kammaråklagare Ulla Karlbrink.

Vilken typ av narkotika handlar det om i det här fallet och hur stor mängd?

– Det är inget jag kan gå in på. Men misstanken handlar om synnerligen grov narkotikasmuggling och det kan ge fängelse i minst sex år.

Var i Trelleborg greps männen?

– Det kan jag inte kommentera i det här läget. Det är väldigt tidigt i utredningen och jag kan inte gå ut med några detaljer.

Åtal eller framställan om omhäktning ska vara väckt senast den 15 oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motala

Mer i ämnet