IFK Motala tränar. Foto: SVT

Motalaklubbar kan få flytta till Vadstena

Publicerad

Dalkurd FF, Coventry City och Tottenham Hotspur vet hur det känns. Nu kan även IFK Motala Bandy och Motala AIF Hockey få känna på livet som hemmalag på en främmande arena.

Rören på Motala isstadion måste repareras. I början på juni upptäcktes en mindre ammoniakläcka och ett rör visade sig vara angripet av rost. 

För att kunna reparera skadorna måste systemet tömmas på ammoniak, ett ingrepp som innebär att ingen verksamhet får bedrivas i hallen tills dess att felet är helt åtgäradt. 

Långa leveranstider har dock försenat arbetet, vilket i sin tur kan drabba IFK Motala Bandy och Motala AIF Hockey som inte kan träna i sin hemmaarena under tiden. 

Men en lösning på problemet kan finnas i Vadstena. De båda Motalaklubbarna har fört dialog med Vadstena kommun och Vadstena Fastighets AB om att få spela i Vadstena ishall i väntan på reparationen. 

– Målsättningen är att kunna erbjuda erbjuda Motalaföreningarna isträning i Vadstena från vecka 35, säger anläggningschef Thomas Martinsson i ett pressmedelande.

En lösning som de mest inbitna av sportnördar känner igen. Fotbollsklubbar som Tottenham Hotspur, Coventry City och Dalkurd FF har alla spelat på främmande arenor under tiden deras egna har reparerats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer