Bild från repetition av nya musikalen ”Come From Away”. Foto: SVT / Carl Bruno Tersmeden

”Ett budskap som kan vara vettigt”

Uppdaterad
Publicerad

Musikalen ”Come From Away” hade Broadwaypremiär 2017 och är skriven av kanadensarna Irene Sankoff och David Hein. Det är också i Kanada som handlingen utspelar sig. Efter terrorattackerna i New York 2001 dirigerades ett 40-tal flygplan till det lilla samhället Gander. Musikalen handlar om hur de 7000 passagerarna togs emot av Ganderborna.

– Det handlar om hur människor hjälper varandra under en katastrof och det är ju ett budskap som kan vara vettigt att sända ut nu när vi befinner oss i en annan katastrof, en global pandemi, säger teaterchefen Nils Poletti.

Dekoren är sparsmakad och i musiken hörs bland annat inslag av irländsk folkmusik. Regissör är Markus Virta, det blir hans första uppsättning på Östgötateatern, tidigare har han bland regisserat ”Så som i himmelen” och ”Gentlemannen” i Stockholm:

– ”Come From Away” är en modern musikal i ett rappt tempo, jag tror det här kommer att bli en framtida klassiker.

Fler röster om ”Come From Way” i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.