Ostlänkens dragning genom Kolmården. Foto: Trafikverket

Många synpunkter om Ostlänken

Publicerad

När Trafikverket genomförde ett av sina samråd längs den tänkta dragningen mellan Stavsjö fram till Norrköping så framkom många synpunkter från allmänheten. Flera är till exempel oroliga för hur bygget ska påverka djur och naturliv.

Trafikverket har under lång tid bjudit  allmänheten, företag, kommuner och myndigheter till ett flertal samråd när det gäller Ostlänkens dragning i olika avsnitt. När man senast arrangerade ett möte om sträckningen Stavsjö-Loddby utanför Norrköping kom en hel del synpunkter fram.

– Störningar från produktionen av järnvägen, tågbuller och påverkan på frilufts och naturliv, var bland annat synpunkter och frågor från allmänheten som kom fram på samrådet, säger Fay Scafe, Trafikverkets produktionsledare för Ostlänken

”Vi är tacksamma för alla synpunkter”

Det blev också diskussioner om den tunnel som är tänkt att Ostlänken ska dras igenom i Kolmården.

– Ja, flera uttryckte oro för påverkan på brunnar och dricksvattenförsörjning. Vi är tacksamma för alla synpunkter som vi fått in. Till exempel har vi använt åsikter om produktionsbuller från boende och informationen om friluftslivet i området till vårt fortsatta arbete med sträckans planering, säger Fay Scafe.

Trafikverket har också efter påpekanden från allmänheten ändrat en del av Ostlänkens sträckning vid Loddby, norr om Norrköping.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ostlänken

Mer i ämnet