Foto: Mikael Peltomaa/Närcon

NärCon skjuts upp till 2022

Uppdaterad
Publicerad

Liksom många andra arrangemang skjuts årets NärCon upp på grund av rådande pandemi.

Förra året var första gången som arrangemanget ställdes in och förhoppningar fanns att det skulle kunna genomföras i år. Men nu meddelar arrangören att evenemanget skjuts upp ytterligare.

”Tyvärr har utvecklingen av pandemin gjort att vi inte kommer kunna genomföra festivalen i år heller,” skriver arrangören i sociala medier.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Biljetter flyttas till 2022

De som har köpt biljetter och boende kopplat till arrangemanget kommer automatiskt flyttas till 2022, då arrangören räknar med att evenemanget skall kunna genomföras. De som istället vill ha ett återköp hänvisas till att kontakta arrangören.

Närcon är en årlig ungdomsfestival på Linköpings universitet. Sista veckan i juli samlas över 12 000 ungdomar och vuxna från hela Norden kring cosplay, tv-spel, dans, musik och östasiatisk kultur. Stort fokus läggs på möjligheten att träffa nya vänner. Festivalen är alkohol- och drogfri.

Intervjuer från Närcon 2019 ser du i videon nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet