Foto: Mikael Peltomaa/Närcon

Närcon Sommar flyttas fram till 2021

Uppdaterad
Publicerad

Den tionde upplagan av Närcon Sommar blir inte av denna sommar utan flyttas fram till 2021. Som för så många andra evenemang är det coronapandemin som sätter käppar i hjulen. Festivalen skulle hållits på Linköpings universitet i juli och samlat över 12 000 besökare.

– Det känns otroligt ledsamt. Vi och våra volontärer har planerat det här i flera månader. Det skulle varit tionde året i rad i Linköping och vi vet att det är en höjdpunkt för många. Men det är rätt beslut under omständigheterna och vi kommer ta oss igenom det här, säger Sam Anlér, projektledare för Närcon Sommar, i ett pressmeddelande.

Eftersom nordiska mästerskapen i cosplay också skulle hållits i samband med Närcon är även det inställt. Årets biljetter kommer att gälla nästa år. För dem som vill ha biljettpengarna åter, går det också bra.

Intervjuer från förra sommarens Närcon ser du i videon nedan.

Närcon

Närcon Sommar är en årlig ungdomsfestival på universitetet. Sista veckan i juli samlas över 12 000 ungdomar och vuxna från hela Norden kring cosplay, tv-spel, dans, musik och östasiatisk kultur. Stort fokus läggs på möjligheten att träffa nya vänner. Festivalen är alkohol- och drogfri.

Källa: Närcon eventbyrå

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet