• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en lantbruksfastighet i Kungshult i Eslövs kommun. Alla i området uppmanas gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Foto: SVT

Narkotikahundar söker igenom elevskåp

Publicerad

Polisen fortsätter söka igenom elevskåp i Norrköping med narkotikahundar. Nu ska även skolorna i Finspång testa modellen. –Vi vill signalera att det inte är okej med narkotika i skolan, säger Emelie Lagervall, säkerhetssamordnare i Finspångs kommun.

Polisen i Norrköping började redan för tre år sedan att söka igenom elevskåp i högstadieskolor med hjälp av narkotikahundar. Sedan dess har även flera gymnasieskolor hakat på. Och nu vill även Finspångs kommun använda metoden.

– Vi vill signalera att det är inte okej med narkotika i skolan. Det är ett sätt att kvalitetssäkra att vi inte har narkotika på skolan och uppmärksamma om det skulle vara ett problem, säger Emelie Lagervall, säkerhetssamordnare i Finspångs kommun.

Foto: SVT

I Norrköping har sökandet inte lett till så många beslag.

– Nej, vi har inte hittat så någon narkotika. Det här handlar egentligen inte om att sätta dit någon. Det handlar om drogförebyggande arbete. Och det är bara en pusselbit i det arbetet, säger Anders Palmgren, gymnasiechef för Hagagymnasiet och Ebersteinska gymnasiet i Norrköping.

SVT PLAY: Narkotikahundar söker igenom elevskåp

I tv-inslaget här ovanför kan du höra vad några elever tycker om metoden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer