Foto: Tekniska verken/Hasse Holmberg TT

Nattlig inspektion av gatubelysningen i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Med start natten mot måndag 10 augusti börjar Tekniska verken sin årliga inspektion av gatubelysningen i Linköping. Arbetet kommer att pågå i två veckor och ske nattetid.

Det var förra året som man började med att göra inspektionen nattetid. Anledningen är att man vill vara resurseffektiv och slippa ha belysningen tänd på dagtid.

– Det är totalt 40 000 lampor som ska inspekteras under kommande veckor, så att eventuellt trasiga lampor kan åtgärdas innan höstmörkret är här, säger Johanna Sundqvist, Projektledare Drift på Tekniska verken i ett uttalande.

I samband med att inspektionen drar igång så vill man slå ett slag för appen ”Felanmälan belysning”, där man som Linköpingsbo kan anmäla trasig belysning. Felanmälan kan också göras på Tekniska verkens webb.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet