Foto: Genrebild/ Christine Olsson/TT

Nedfallna träd och inställda färjeturer efter nattens oväder

Uppdaterad
Publicerad

Det hårda vädret har under natten fått flera träd att falla över vägbanorna i Östergötland. Trafikanter uppmanas nu att vara uppmärksamma på att fler träd kan komma att falla.

– Det är mörkt, så kör försiktigt, varnar Christian Lind på räddningstjänsten.

Från sent på torsdagskvällen till på fredagsmorgonen har räddningstjänsten haft ungefär tio larm om trädstammar som blåst ned på vägarna. I samtliga fall har träden upptäckts i tid, och ingen har hittills skadats. Men räddningstjänsten är beredda på att få åka på fler larm under dagen.

– Vi har haft att göra, och vi kommer nog att få åka ut på fler ärenden under dagen, säger vakthavande befäl Christian Lind på Räddningstjänsten Östra Götaland.

Vädret påverkar även båttrafiken och Destination Gotland har preliminärt ställt in sin färja som avgår klockan 19 från Nynäshamn på fredagskvällen.

Även tågtrafik mellan Linköping och Kalmar samt Linköping och Västervik ska vara inställt under fredagsmorgonen. Resorna ersätts istället med bussar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.