Foto: Norrköpings kommun

Ingen Augustifest i år heller i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Norrköpings kommun ser ingen möjlighet att genomföra Augustifesten i år heller. Kommunen skriver i ett pressmeddelande att det är av hänsyn till att arrangörer och externa medverkande inte ska behöva planera inför evenemanget i onödan. Det är andra året i rad som Augustifesten ställs in på grund av pandemin.

– Vi vet i nuläget inte vilka restriktioner som kommer att råda i augusti. För att kunna genomföra den Augustifest vi vill behöver vi vara i ett läge utan restriktioner och det känns tyvärr inte realistiskt i sommar. Det är oerhört tråkigt för alla inblandade, men arbetet med att stoppa smittspridningen är i nuläget överordnat och det är viktigt att följa de rekommendationer som finns, säger Åsa-Karin Svensson, enhetschef för kultur, event och fritid på Norrköpings kommun, i pressmeddelandet.

Beslut om Linköpings stadsfest i nästa vecka

På Visit Linköpings hemsida står det att information om Linköpings stadsfest 2021 kommer senare.

– Beslut om det blir stadsfest i Linköping 2021 väntas tas under ett möte i början av nästa vecka, uppger Anders Thorén event och möteschef vid Visit Linköping till SVT Nyheter Öst.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet