Upplev Norrköpings Marvelutställlning slutade i fiasko och en förlust på cirka 11 miljoner kronor. Foto: Jonas Roslund/SVT

Norrköping kommuns skandalbolag läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

Norrköping kommuns förlusttyngda eventbolag Upplev Norrköping läggs ned, vilket P4 Östergötland var först med att rapportera.

Beslutet togs idag av moderbolaget Norrköping Rådhus AB styrelse och eventbolagets uppgifter ska överföras till kommunstyrelsen och kultur- och fritidsnämnden till den 1 maj.

Enligt Lars Stjernkvist (S), kommunstyrelsens ordförande och ordförande för Norrköping Rådhus AB, så var en översyn av den kommunala bolagsstrukturen redan igång innan den katastrofala Marveluställningen förra sommaren.

Norrköping

– Men situationen blev då akut i och med det. Alternativet till att lägga ner var att skjuta till pengar och restaurera bolaget, säger Lars Stjerkvist.

Vad händer med personalen?

– De kommer att delas upp mellan näringslivskontoret och kultur- och fritidsnämnden.

All partiers bolagsrepresentanter, utom Moderaterna, står bakom beslutet att avveckla Upplev Norrköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet