Norrköping / Stockholm – Ny operastjärna gör succé

Publicerad

Elin Rombo är en före detta elev på Norrköpings musikgymnasium som nu gör succé på kungliga operan i Stockholm och snart lägger världen för sina fötter.

– Jag lever min dröm just nu, säger Elin Rombo.

Sopranen Elin Rombo spelar Susanna i Figaros bröllop, och hon har fått strålande kritik.

– Jag tänker alltid att jag inte ska läsa recensionerna. Men sedan är jag så nyfiken så jag gör det i alla fall. Och det var bra – för det skrevs väldigt fint om oss alla, berättar Elin Rombo.

Idag är Elin Rombo efterfrågad av världens stora scener. Chicago, Salzburg, Kina, Japan. Hon har gått på operahögskolan och utbildats fyra år i Kanada, men dessförinnan gick hon på musikgymnasiet i Norrköping.

– Det fanns inte estetiska linjer i alla städer, den var väldigt specialinriktad och hade väldigt kompetenta lärare. Där hade jag en sånglärare som hette Birgitta Spets som var till stor hjälp för mig.

Hemstaden stavas dock Katrineholm.

– Jag har alltid fått jättemycket stöd hemifrån. Mina föräldrar och min syster är väldigt musikaliska och även intresserade av klassisk musik. Jag har växt upp i en sångglad familj. De kommer gärna och tittar när jag sjunger och sådant är viktigt – att jag har kvar banden hemåt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer