Flygledartornet på Norrköpings flygplats. Foto: Norrköping Airport

Norrköpings kommun avbryter upphandlingen av flygplatsen

Uppdaterad
Publicerad

Norrköpings kommun avbryter nu upphandlingen av flygverksamheten inom Norrköping Airport. Det meddelar kommunen i ett pressmeddelande.

Strax innan sommaren började upphandlingsprocessen av flygplatsen. Nu när ansökningstiden gått ut, var det bara ett företag som ansökt om att lämna in ett anbud.

Enligt kommunen innehöll anbudsansökan ett antal reservationer som inte följer föreskrifterna i upphandlingsförhavandet enligt lagen om offentlig upphandling.

Norrköping

– Det är tråkigt att vi inte kom i mål med upphandlingen. Nu kommer vi att analysera bakomliggande faktorer i den här processen för att så snabbt som möjligt kunna presentera hur vi går vidare, säger Olle Vikmång (S) kommunstyrelsens ordförande och ordförande för Rådhus AB i ett pressmeddelande.

Oppositionen kritisk

Kommunen ska nu tills vidare fortsätta driva flygplatsen. Moderaterna är kritiska till hur kommunen hanterat frågan.

– Jag kan inte se att något gott har kommit ur det här försöket till upphandling. Allt jag påpekade från början har realiserats och skattebetalarna har förlorat ännu mer pengar på Kvartettens prestige att inte kunna lyssna på moderaterna, säger Sophia Jarl (M) i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet