Foto: Tobias Holmqvist/SVT

Norrköpings kommun avvecklar stabsläge

Uppdaterad
Publicerad

Norrköpings kommun har på grund av coronapandemin arbetat i stabsläge sedan den 13 mars, men nu återgår kommunen i ordinarie organisation.

– Efter en mycket intensiv period är vi nu tacksamma över att kunna avveckla stabsläget och att det arbete som pågår kan kan hanteras inom ordinarie organisation, säger Martin Andreae kommundirektör i Norrköpings kommun i ett uttalande i ett pressmeddelande.

Samtidigt betyder detta inte att faran är över, skriver kommunen och uppmanar till att det är viktigt att alla fortsatt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Kommunen kommer snabbt kunna återgå till stabsläge om situationen skulle förändras.

Att stabsläget avvecklas beror på minskad smittspridning och att verksamheterna upplever en minskad påverkan som går att hantera inom ordinarie organisation.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet