Arkivbild. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix / TT

Norrköpings kommun vill locka tillbaka ungdomar till idrotten

Publicerad

Norrköpings kommun ska skicka ut en folder för att locka tillbaka de mellan 6 och 14 år till fysiska aktiviteter. Enligt en undersökning från SOM-institutet vid Göteborgs universitet uppger 20 procent av de unga att de rört sig mindre under coronapandemin.

– Under pandemin har många barn pausat eller slutat helt med sina idrottsaktiviteter. Med satsningen hoppas vi att barnen ska hitta tillbaka till sin idrott eller hitta en ny. Vi vill på det här sättet också stötta föreningslivet i Norrköping som under pandemin påverkats i sin verksamhet och tappat medlemmar, säger Åsa-Karin Svensson, verksamhetschef på kultur- och fritidskontoret, i ett pressmeddelande.

Satsningen görs ihop med Riksidrottsförbundet/SISU idrottsutbildarna och i foldern finns bland annat en lista på föreningar och reportage från cirkusträning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet