Snart väntas Ombergsliden öppna och Tommy Johansson, driftansvarig på Ombergsliden, berättar hur det känns att öppna igen. Foto: SVT

Då öppnar Ombergsliden

Uppdaterad
Publicerad

I runt en vecka har snökanonerna på Ombergsliden varit i full gång, enligt driftansvarig Tommy Johansson. Resultatet är att backen nu kan öppna på söndag.

Det är på grund av den senaste veckans kalla temperaturer som snökanonerna på Ombergsliden har kunnat köra på för fullt. När SVT pratade med driftansvarig Tommy Johansson på fredagen var planen att producera så mycket snö innan helgen så att backen skulle gå att öppna på söndagen. Något man alltså lyckats med.

– Nu har vi haft en bra köldperiod och vi har kunnat producera väldigt mycket snö, framförallt sista dygnet som har varit idealiskt för oss, säger Tommy Johansson.

”Jättemycket arbete”

Förra året blev det ingen skidsäsong i Ombergsliden, men nu säger Tommy Johansson att man arbetat hårt för att få till skidanläggningen. Enligt Johansson är de runt 160 personer som på något sätt arbetat med skidanläggningen i år.

– Det är jättemycket arbete bakom det här, som är planering planering planering, säger Johansson.

Hör Tommy Johansson berätta hur det känns att öppna Ombergsliden i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.