Illustration av hur bryggorna vid Strömsholmen kan komma att se ut. Foto: Norrköpings kommun

Nu börjar förvandlingen av Strömsholmen

Publicerad

Norrköpings kommun meddelar att arbetet med att utveckla ön Strömsholmen i centrala Norrköping sätter nu igång på allvar.

– Strömsholmen har länge legat slumrande. Nu påbörjas äntligen en upprustning av vår lilla pärla i Motala ström. När allt är klart kommer ön ha återfått sin forna glans och återigen bli en fin plats för vistelse och samvaro. En plats som vi alla kommer att kunna njuta av, både Norrköpingsbor och stadens besökare, säger Karin Milles, stadsarkitekt, i ett uttalande.

Det har genom åren funnits många planer och idéer som har runnit ut i Strömmen för den lilla ön i centrala Norrköping.

Norrköping

Men för några år sedan byggdes den nya gång- och cykelbron, Tullhusbron, från norra sidan och företaget Tjuren Projektpartner lämnade in en bygglovsansökan för att bygga ett nytt botiquehotell med restaurangverksamhet.

Och den här gången ser det ut som att planerna ska bli verklighet.

Byggnationen för hotellet drar nu igång samtidigt som man bygger nya bryggor, soldäck, sittplatser och en park på området.

Strömsholmen ska stå klar under våren 2020.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet