Foto: arkivbild: Johan Nilsson/TT

Stormen passerar över Östergötland

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen drar stormen Knud in över Sverige. Flera tåg är inställda och SMHI har gått ut med varningar i hela södra Sverige.

Vid 17-tiden började ovädret dra in över de västra delarna av Östergötland.

– Än så länge är det ganska lugnt. Där det har varit lite problem hittills är i Mjölby, Ödeshög och Boxholm där några träd har fallit över vägen. Vi får se hur kvällen fortskrider, säger Thomas Johansson, presskommunikatör på Trafikverket.

Det är också på sina håll en del personer som har drabbats av elavbrott. Värst drabbade är boende i Finspångs område där omkring 1500 av Vattenfalls kunder är utan ström.

I Skärkind så blåser, åskar och regnar det kraftig, uppger en tittare.

Räddningstjänsten rapporterar att de har fått in ett stort antal larm om träd som fallit över på vägarna. Under kvällen kommer de tillsammans med Trafikverket försöka återställa framkomligheten så fort som möjligt.

En bild från Alex i Motala visar flera nedfallna träd över vägen. Foto: Alex

Uppdaterad kl. 20.30

Läget har stabiliserat sig över länet. Det finns dock fortfarande platser kvar som har träd över vägbanorna.

– Man kan bara vädja till folk att de inte ger sig ut i onödan, och vi uppmanar fortfarande att de håller lite koll på läget under kvällen och natten, säger Thomas Johansson på Trafikverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.