Så här ser bilarna som åker runt och fotograferar ut. Foto: Linköpings kommun

Nu ska kommunens gator dokumenteras

Publicerad

Runt 100 mil, så lång är den sträcka som flera bilar ska åka runt och fotografera för att få bättre grepp om hur Linköpings kommun ser ut.

Under cirka tre veckors tid rullar ett antal bilar runt i Linköpings kommun med kameror på taket. Det är kommunens kommunlantmäteri som fotograferar för att uppdatera deras bilddatabas. Bilarna kommer att fotografera gator samt gång- och cykelvägar.

– Vi får nu tillgång till bilder på alla kommunala vägar, även i ytterområdena, samt en stor del gång- och cykelvägar, vilket vi inte haft tidigare, säger Maryam Zeitooni Dicker, avdelningschef för GIS och landskapsinformation, i ett pressmeddelande.

Förvaras på databas

Bilderna är tänkta att underlätta för till exempel handläggare på bygglovskontoret och stadsmiljökontoret när de arbetar med medborgarfrågor. Bilderna kommer dock inte att läggas upp på webben och vara tillgängliga för alla utan kommer att förvaras i kommunens bilddatabas.

Senaste gången en liknande fotografering gjordes var under 2014 då närmare 70 mil dokumenterades.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.