Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Nu har biblioteket i Linköping öppnat igen Visa alla (2)
Visa alla (2)

Nu har biblioteket i Linköping öppnat igen

Publicerad

På måndagen ringlade en lång kö utanför huvudbiblioteket i Linköping när de återigen öppnade sina dörrar för besökare. Öppningen sker  drygt en månad efter all biblioteksverksamhet stängdes i kommunen.

Det var från och med 24 december som Linköpings kommun stängde all biblioteksverksamhet i kommunen. När det senare skulle visa sig att beslutet stred mot bibliotekslagen togs ett nytt beslutet att återigen öppna huvudbiblioteket i Linköping. Något som Linköpings kommun skriver på sin hemsida.

Kön utanför huvudbiblioteket i Linköping var lång när de öppnade på måndagen. Foto: Mimmi Moberg/SVT

Från och med 18 januari får maximalt femtio besökare vistas i bibliotekets lokaler och väktare finns på plats för att kontrollera situationen. Övriga bibliotek i kommunen kommer fortsatt vara stängda, men från och med 18 januari finns reservationsutlämning i Lambohov och Agora i Skäggetorp, samt från 20 januari i Ljungsbro.

Hör vad besökarna tycker om att biblioteket öppnar igen i videon ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet