Gun-Britt Johnsson i Mjölby har fått sin andra dos covid-19vaccin. Foto: Mimmi Moberg/SVT

Nu har Gun-Britt fått andra sprutan – var först i landet att vaccineras

Uppdaterad
Publicerad

Nu på onsdagsmorgonen fick 91-åriga Gun-Britt Johnsson i Mjölby ta sin andra vaccininjektion på Bokens vårdboende. Hon blev först i Sverige att vaccineras mot covid-19 söndagen 27 december.

Inte ett knyst hördes när sjuksköterskan Ann-Louise Broberg satte nålen i armen på Gun-Britt inför ett stort uppbåd av äldreomsorgschefer och media.

– Lite pirrigt var det när man har så många ögon på sig. Det spelar ingen roll hur många sprutor man gett, det känns ändå som första gången, berättar hon.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland
Andra vaccinationsdosen firades med bubbel på Bokens vårdboende. Foto: Mimmi Moberg/SVT

I flera andra länder har politiker och kändisar varit bland de första att vaccineras, men i Sverige var Gun-Britt Johnsson först på tur. Hon fick vid det tillfället också ett videosamtal från statsminister Stefan Löfven (S).

Idag deltog socialminister Lena Hallengren (S) på länk. Totalt har 147 000 doser administrerats, enligt uppgifter från regionerna till TT.

Mer får du reda på i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet