Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Titta på videon för att se Skänningeanstaltens nya celler. Foto: August Askbom/SVT

Nu invigs Skänningeanstaltens nya celler – räknar redan med dubbelbeläggning

Uppdaterad
Publicerad

På anstalten i Skänninge öppnas nu två nya fängelsebyggnader för att möta det akuta platsbristen som råder inom Kriminalvården. De två nya byggnaderna tror myndigheten inte bara kommer bli fullbelagda inom en snar framtid, utan dubbelbelagda.

– De kommer att fyllas på ganska snart. I mitten av maj kommer det vara fullbelagt även här, vi räknar även med dubbelbeläggning så det kommer bli 136 platser totalt, säger anstaltschefen i Skänninge Emil Ahlquist.

De två byggnaderna har totalt 96 celler och när Kriminalvården pratar om dubbelbelläggning så innebär det att två intagna delar cell.

En växande personalstyrka

När anstalten nu kommer ta in fler klienter behövs det även rekryteras fler medarbetare. Idag finns 230 arbetstillfällen på anstalten och Kriminalvården räknar med att växa till 330.

– Parallellt med öppningen här så kör vi på stenhårt med rekrytering, framförallt för att täcka upp med vikarier över sommaren, säger Emil Ahlquist.

Inflyttning i de nya cellerna beräknas till den 1 mars och då är anstalten i Skänninge en av landets största i sin klass.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mjölby

Mer i ämnet