• Viktigt meddelande:

    Brand med kraftig rökutveckling i ställverk utanför Stockvik i Sundsvall. Alla som befinner sig i området uppmanas gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Foto: SVT/John SenewiratneVisa alla (3)
Visa alla (3)

Trafikproblem på grund av slukhål

Igår eftermiddag upptäcktes ett slukhål på Kallerstadsleden i Linköping. Från kommunen säger man att det åtminstone inte är lagat till helgen.

Det är en stor avloppsledning som går ner till reningsanläggningen som gått sönder.

– Det hände igår strax efter klockan fyra på eftermiddagen. Det är en stor ledning och det pumpar ganska febrilt här bakom oss, säger Ulf Johansson Lorin, avdelningschef på stadsmiljöavdelningen på Linköpings kommun. och blickar ner i det stora djupa hålet.

Läs mer här: Vägen helt avstängd.

Vad har ni från kommunen gjort fram till nu?

– Vi började redan igår att sprida information på våra plattformar och i våra kundtjänster. Vi var ute i radio och lokala medier och berättade vad som hänt. Avstängningsskyltar och digitala skyltar, framförallt i Tornby, har satts upp. Vi funderar nu på om vi ska ha information även på E4:an att detta har hänt.

Andra vägar

– Det här är ju en av de stora lederna. Det rör sig runt 25 000 fordon förbi här varje dygn. Nu får ju de hitta andra vägar att ta sig fram på. Vi vill att de ska sprida ut sig så mycket det bara går. Ett tips är att gå in och titta hur trafiksituationen ser ut på nätet. Kan jag ta en annan väg? Ska jag ta cykeln istället för att det är smidigare?

Hur lång tid kan det ta innan röret är lagat och trafiken släpps på igen?

– Ingen kan säga det riktigt. Vi får räkna med att det kan ta tid. Trafiken kommer inte gå här innan helgen i alla fall, säger Ulf Johansson Lorin.

TV: Se hela inslaget här

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer