– Jag skulle vilja säga att det är mer smak på det här köttet, säger Sussi Redig, lammproducent på Gotland.
Under två dagar hålls en work-shop som anordnas av Gotland grönt centrum tillsammans med forskare från Grythyttan som är en del av Örebro universitet. Tanken är att bättre ta tillvara de djur som föds upp.
”Fantastiskt kött”
– Slakteriet upplever ingen efterfrågan på det. Det är ett fantastiskt kött. Grejen är bara att vi måste veta hur man använder det, säegr Susanne Welin-Berger, projektledare hos Gotland grönt centrum.
– När jag växte upp fick jag höra att man kan inte äta lamm för det smakar kofta. Och du har ju närmare den här ”kofta”-smaken i äldre djur. Men man har potential att göra någonting bra av det om man använder det på rätt sätt, säger Fredrik Torppa, köksmästare på värdshuset Lingården i Visby.
Mer om detta och om kött från mjölkkor i videon ovan.