• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Många nyfikna vandrade ner till den nya kajen. Foto: Patrik Widegren

Ny kryssningskaj invigd på Gotland

Uppdaterad
Publicerad

Idag invigdes den nya kryssningskajen på Gotland, en händelse som lockade många gotlänningar.

Drygt två år efter det första spadtaget och i strålande vårväder välkomnades allmänheten ut på den nya kryssningskajen. En promenad som annars är förbehållen för kryssningsresenärerna.

– Jag tycker att det är jättespännande. Jag har följt bygget, säger Kerstin Petré som tagit sig längst ut på kajen.

– Det ser ju inte så stort och märkvärdigt ut inifrån land men när man kommer hit ut och ska ta varje steg så är det fantastiskt att se vilket verk det är, säger Erik Gabrielsson.

Det var många som tog chansen denna invigningsdag att få se den nya kajen på nära håll. De flesta verkar tycka att kajen är en bra investering för Gotland.

– Det är en stor dag. Jag hoppas i min roll att hamnarna återigen ska spela en viktig roll för Gotland som de gjorde under glansperioden, säger Mats Eriksson, hamnchef inom Region Gotland.

– Kanske att en och annan kan komma tillbaka på semester senare för nu när de är här så är det bara i några timmar, funderar Kerstin Petré.

– Jag tror att det blir bra. Det gäller bara att butikerna håller öppet så att det finns något för turisterna att se och göra, säger Lotta Edlund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.