Magdalena Sandström vill se en förändring av stationsområdet i Finspång. Foto: privat / Axel Brantemo/SVT

Ett år senare: E-förslaget behandlat av kommunen – ”En blind fläck i centrum”

Publicerad

För knappt ett år sedan lämnade Magdalena Sandström in sitt förslag för stationsområdet i Finspång. Nu har kommunfullmäktige behandlat förslaget.

Promenadstråk med bänkar, båtbrygga och kafé i stationshuset. Magdalena Sandströms medborgarförslag kan innebära flera förändringar för stationsområdet i Finspång. Nu har e-förslaget dessutom behandlats i kommunfullmäktige.

I sitt svar på förslaget skriver Finspångs kommun att flera av åtgärderna som föreslås funnits med i diskussioner av utvecklingen av stationsområdet en längre tid. Förvaltningen anser att en utveckling av området skulle bidra till ett mer levande centrum.

– Det känns superkul att de tagit till sig av mina idéer och att de kommer jobba vidare med detta. Liknande förslag som mitt har varit uppe flera gånger tidigare, men det känns som att dom behöver en liten knuff för att komma vidare, säger Magdalena Sandström till SVT Nyheter Öst.

”Blind fläck i centrum”

I svaret skriver kommunen att det finns ett detaljplaneuppdrag för utveckling av det aktuella området. Förvaltningen anser att planeringen av ett grönområde och eventuella justeringar av stationshuset med fördel utförs i samband med detaljplanearbetet för stationsområdet.

– Jag hoppas att de faktiskt prioriterar det här projektet nu. Det är en plats och en byggnad som stått orörd alldeles för länge. Det är som en blind fläck i centrum som bara ignorerats under flera år, men nu vill vi se en förändring, säger Magdalena Sandström.

I klippet kan du se när SVT Nyheter Öst uppmärksammade Magdalena Sandströms kamp för stationsområdet i centrum för knappt ett år sedan:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Magdalena Sandström har lämnat in ett förslag med flera förändringar. Foto: Axel Brantemo/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Finspång

Mer i ämnet