Foto: Google Earth/Norrköpings kommun

Ny räddningsstation i Norrköping snart verklighet

Publicerad

Räddningstjänsten Östra Götaland (RTÖG) vill att det byggs en ny räddningsstation på Dagsbergsfältet i Norrköping, eftersom den gamla stationen på Södra promenaden inte längre fyller de krav som man har.

RTÖG menar att man vuxit ur lokalerna och att det centrala läget upplevs som instängt på grund av ökad trafik på gatorna runt stationen.

Att bygga en ny station på Dagsbergsfältet i stadsdelen Ljura (fastigheterna Ljura 1:1 och 1:2) ser man som den perfekta lösningen utifrån flera perspektiv, bland annat för att det gör det enklare att emot besök från samarbetspartners och allmänhet.

Arbetet går vidare med detaljplanen

För ungefär ett år sedan tog stadsplaneringsnämnden beslut om att inleda planarbete för området.

– I anslutning till den föreslagna platsen för ny räddningsstation ligger i dag Norrköpings Fältrittklubb och Centralbadet. Dessutom pågår planeringen av Johannisborgsförbindelsen i området. Vi kommer att ta hänsyn till dessa verksamheter i det fortsatta detaljplanearbetet, säger Kikki Liljeblad (S), ordförande stadsplaneringsnämnden, i ett uttalande.

Den 18 september beslutar stadsplaneringsnämnden om det fortsatta arbetet med den nya detaljplanen för området.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer