Foto: Pressbild.

Ny skulpturpark i Vadstena snart verklighet

Publicerad

Fyra östgötska konstnärer är nu redo för att ta sig an den tredje och sista etappen i uppdraget att skapa skulpturer i Vadstena Folketspark.

Det är genom projektet ”Art camp – folkparker i förändring” som Vadstena Folkets Park ska skapa en skulpturpark med tolv skulpturer som ska stå klara nästa år.

– Vi är så glada att det var så många som ansökte i år. Det konstnärliga rådet har i urvalet strävat efter att få verk som i konstnärskap, teknik, motivval och material kompletterar de verk som redan finns på plats och är under arbete, säger Ida Olai, en av projektledarna bakom projektet ArtCamp i ett pressmeddelande.

Vadstena

Svårt välja fyra

Sammanlagt sökte 21 konstnärer om att få uppdraget att skapa de sista skulpturerna till parken.

– Precis som vid de tidigare omgångarna har det inte varit helt lätt för det konstnärliga rådet att välja ut de fyra som nu får chansen att förverkliga sina idéer, säger Nada Tendzeric, projektledare för ArtCamp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vadstena

Mer i ämnet