Lotta Klang Bergström från föreningen Missing People är med i helgen för att göra en ny sökning efter Bernt ”Lollo” Karlsson, som försvann i april 2016. Foto: SVT

Ny stor insats för att hitta ”Lollo” från Gusum

Uppdaterad
Publicerad

I helgen gör polisen och Missing People en ny insats för att hitta den man från Gusum som försvann spårlöst i april 2016.

Berndt Olov Karlsson, kallad ”Lollo”, försvann spårlöst i april 2016. Trots omfattande sökinsatser från både polis och Missing People så har han inte hittats. I helgen görs en ny stor insats för att hitta ”Lollo” som enligt polisen inte är vid liv.

– Vi gör det för att vi måste hitta Berndt så att familjen och vi i Missing People kan få ett avslut, säger Lotta Klang Bergström i Missing People.

– Vi har sett att det fortfarande finns områden och specifika platser där vi måste titta. Vi kommer att vara på plats med två stycken kriminalsökshundar, och är det så att man gör något fynd så är vi beredda att sätta in mer personal, säger utredaren polisinspektör Anders Selevik.

Riktade sök

”Lollo” som han kallades, var en känd person i Gusum, Valdemarsvik och Söderköpingstrakten. Han sågs senast den 2 april 2016 när han var på ett konditori i Söderköping och beställde en tårta som aldrig hämtades ut, och hans försvinnande polisanmäldes den 19 april 2016.

– Det kan naturligtvis vara så att han inte är vid liv. Antingen att han gått ut i skogen själv och råkat ut för något eller att han bragts om livet, säger Lotta Klang Bergström i Missing People.

– Man kan säga att det blir ett mer riktat sök den här gången mot specifika platser, där möjligen en kropp kan vara gömd, säger utredaren polisinspektör Anders Selevik.

Misstänkt

Polisen har sedan länge en misstänkt som till och med suttit anhållen.

– Den här personen satt frihetsberövad under en längre tid och jag anser att vi har graverande uppgifter som talar för att han på något sätt har att göra med försvinnandet, säger polisinspektör Anders Selevik.

Vädjar om hjälp

Nu vädjar polis och Missing People till allmänheten att ställa upp i sökandet efter ”Lollo” nu i helgen.

– Kom i morgon klockan tio till Gusums Folkets hus och hjälp oss att hitta ”Lollo” så att vi kan ge familjen ett avslut. vi håller på båda dagarna tills det blir mörkt, säger Lotta Klang Bergström i Missing People.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.