Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Regissören David Andersson har i dokumentären följt Sven Sjögrens vän Stig Larsson i hans jakt på en lösning. Foto: Bild från dokumentären/privat

Ny SVT-dokumentär om fallet med försvunne Sven Sjögren på Gotland

Uppdaterad
Publicerad

Fallet med 62-årige Sven Sjögren som försvann på Gotland 1972 har de senaste åren blivit aktuellt igen. Nu visar SVT en dokumentär om mordgåtan.

Trots en av de största mordutredningarna någonsin på Gotland lyckades polisen aldrig lösa fallet. Sven Sjögren, som försvann från sitt hem i oktober 1972, återfanns aldrig.

På senare år har flera privatpersoner ägnat sig åt att försöka hitta svar på gåtan. En av dem är Stig Larsson, en vän till Sven Sjögren. I dokumentären får vi följa hans efterforskningar.

Gotland

– Hans primära mål är att hitta kroppen och ge Sven en värdig begravning, säger David Andersson, regissör.

Se bilder från dokumentären och hör regissören berätta mer i klippet ovan. ”Vad hände med Sjögren?” finns på SVT play från söndag 2 oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet