Nya cirkusshower ska utvecklas i Linköping

Publicerad

Under juli månad kommer tre stycken cirkusartister att få residens i Linköping. Det betyder att de bor gratis och får en lokal för att utveckla nya cirkusshower i.

Artisterna kommer att få bo i nybyggda lägenheter i Skäggetorp under sina två veckor i staden. Dagarna kommer de att spendera på kulturcentret Skylten där det finns uthyrda rum för cirkuskonster.

Först är det norska Elise Bjerkelund Reine och Adalberto Fernandez Torres från Puerto Rico som ska utveckla sin show med contortion, vilket betyder att det handlar om att vrida och böja på kroppen på ett extremt sätt.

Linköping

Lite senare kommer Hugo Bergman som arbetar med ett stort hjul kallat roue cyr.

– Vi vet att det här med residens betyder så otroligt mycket för inflödet av kompetens, inspiration och konstnärlig kvalitet, säger Eva Lundgren Stenbom, projektledare Nycirkus Öst.

Under tiden som residenset håller på kommer Linköpingsborna kunna gå på workshops och senare även föreställningar med resultatet från arbetet.

Idén till residenset kommer ifrån Nycirkus Öst som är ett projekt skapat av Region Östergötland, Linköpings kommun, Östgötateatern och Finspångs kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet