Foto: Google Earth/SVT

Nya naturreservat på Gotland

Publicerad

Länsstyrelsen på Gotland har beslutat att bilda två nya naturreservat på Gotland – Hinser i Gothem och Västerhuse i Hangvar.

– De båda naturreservaten består av gammal barrskog på kalkrik mark. I och med reservatsbildningen skyddas skogarnas höga biologiska värden samtidigt som områdena blir en tillgång för friluftslivet, säger naturvårdshandläggare Magnus Martinsson i ett pressmeddelande.

Naturreservatet Hinser ligger vid den kända fågelsjön Storsund på östra Gotland och skogen där är gammal och en typisk kalkbarrskog.
I naturreservatet Västerhuse har djur betat fritt i skogen under lång tid. Det är också en äldre barrskog där träden har fått växa långsamt och givit den karaktär.

– Skogen i Västerhuse ska skötas med fortsatt bete och det finns planer på en naturstig där besökarna kommer kunna uppleva olika naturmiljöer och lära sig mer om områdets arter och kulturmiljö, säger Magnus Martinsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Gotland

Mer i ämnet