Nya polisbilar testas i Östergötland

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utökar nu testerna med den nya generationens polisbil. Polisregion Öst får sammanlagt tre bilar, varav en kommer rulla i Norrköping, en i Linköping och en i Jönköping.

– Vi har fått många värdefulla synpunkter från testförare och hoppas inom kort kunna utöka piloten betydligt, säger Anders Hall, utvecklingschef på Nationella operativa avdelningen i ett pressmeddelande.

Polisbilarna kommer att användas i den ordinarie polisverksamheten och det är fortfarande enbart fordonets arbetsmiljö, viss mjukvara och IT-plattformen ”Titan” som testas. Bilarna är utrustade med kamera, videoinspelning och automatisk nummerplåtsavläsare, men de testas inte – eftersom samrådet med Integritetsskyddsmyndigheten ännu inte avslutats.

– Vi har kommit en bra bit på väg, men det dröjer ytterligare ett tag innan bilarna kan användas fullt ut med de nya tekniska hjälpmedlen, i hela Polismyndigheten, säger Anders Hall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.