Foto: Erik Vallsten/SVT

Nya sadelstölder i Åtvidaberg inatt

Uppdaterad
Publicerad

Under morgonen på fredagen fick polisen in ytterligare anmälningar om stulna hästsadlar. Den här gången från Åtvidabergs kommun.

Det är långt ifrån de första sadlarna som har stulits den senaste tiden i Östergötland och polisen misstänker en utländsk stöldliga.

I Värna norr om Åtvidaberg ska två sadlar blivit stulna under natten och polisen ska nu göra en brottsplatsundersökning.

Polisen fick också ett samtal från Björsäter. Där är det svårt att i nuläget att veta ifall några sadlar har stulits, eftersom sadelkammaren var i sådan oreda att det är svårt att veta om något har tagits eller inte.

Svårt att stoppa

– Det går ganska fort att göra de här stölderna. Det är svårt att skydda sig mot det eftersom man inte bor i stallet, säger polisens presstalesperson Monica Bergström.

Polisen är väldigt intresserade av att få in tips som kan hjälpa till i undersökningen.

– Man ska vara extra uppmärksam om det är främmande bilar eller personer som rör sig i ett område där man vet att det kan finnas stall, säger Monica Bergström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.