En misstänkt man har anhållits för det uppmärksammade mordet på ett äldre par på gård i Mantorp utanför Linköping. Foto: TT

Nya tips om dubbelmordet i Mantorp

Uppdaterad
Publicerad

Det har nu gått över två månader sen dubbelmordet i Mantorp. Men polisen har fortfarande inte gripit några misstänkta gärningsmän.

Polisen har hållit drygt 800 förhör i ärendet och efter ett tidigare inriktningsbeslut från åklagare har 250 personer DNA-topsats.

– Den omfattande utredningen fortsätter nu genom kartläggning av offer, omgivningen, personer, platser och fordon, säger Patrik Sjögren utredningsledare vid polisen.

Dubbelmordet i Mantorp

LÄS MER: Hittade döda på gård – detta har hänt

Hur påverkas utredningen av att det nu gått över två månader?

– Det bästa scenariot är att man har en huvudmisstänkt i ett tidigt skede, men vi får fortfarande in vittnesuppgifter och de tekniska undersökningarna fortlöper, säger Patrik Sjögren och tillägger att det är en omfattande utredning.

”Flera hundra vittnesuppgifter”

Polisen har fått in flera hundra vittnesuppgifter i ärendet.

– Det kommer fortfarande in vittnesuppgifter och tips som vi arbetar med, säger Patrik Sjögren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet i Mantorp

Mer i ämnet