Victor Påhlsson är en av de elever som varit med och byggt lägenheterna. Foto: SVT

Nya ungdomslägenheter i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

I hemtjänstens gamla lokaler i Ljura har det byggts nya smålägenheter för ungdomar. Bara personer mellan 18 och 24 år får teckna kontrakt.

Vid ombyggnaden har elever från Bråvallagymnasiets byggprogram varit med. Tanken har varit att eleverna ska få prova på riktiga arbetsuppgifter på ett annat sätt än vad man kan göra i skolan.

Emil Johansson var med och byggde uteförråd och staket. Foto: SVT
Norrköping

– Jag tycker det blev bra. Perfekt för ungdomar att bo i, säger Emil Johansson, en av de elever som varit med och byggt.

Lägenheterna är små och tänkta för ungdomar. För att kunna teckna kontrakt måste man vara mellan 18 och 24 år gammal. Alla lägenheter är uthyrda och inflyttningsdatum blir 1 februari.

Eleverna från Bråvallagymnasiet har varit med under fem veckor eller mer. En del har varit med på slutet och byggt uteförråd och staket medan andra varit med i början och fått sätta upp nya väggar.

– Allt här var ju nästan skrot så vi har ju rivit allting och byggt upp alla väggar på nytt, berättar eleven Victor Påhlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet