Ny tränare vill göra LFC mer hemvävt

Uppdaterad
Publicerad

På söndag inleder Linköpings FC den damallsvenska säsongen. De senaste åren har det varit skralt med spelare från stan som varit ordinarie startspelare. Det ska det bli ändring på med nya tränaren Andrée Jeglertz.

– För att väcka intresse i stan är det jättebra om vi har tjejer från staden Linköping på planen när vi spelar damallsvenska matcher, säger Andrée Jeglertz.

Medan IFK Norrköping i herrallsvenskan haft framgångar med ett helt knippe spelare från stan i startelvan på senare år så har damallsvenska Linköpings FC valt en annan väg till framgång – att värva utifrån. Visserligen har det funnits flera spelare med lokal förankring som gjort avtryck, men när det gäller spelare från Linköping får vi leta oss tillbaka ända till 2015 när landslagsbacken Charlotte Rohlin la av för att hitta en spelare från stan som varit en bärande spelare i LFC-tröjan.

Linköping

Ska fånga upp talanger

Nya tränaren Andrée Jeglertz har fått i uppdrag att under kommande år fånga upp och förvalta talanger från både Linköping och närområdet.

Om fem år hoppas han det ska se annorlunda ut i LFC:s startelva.

– Då hoppas jag det finns fler tjejer från Linköping och Östergötland i truppen och på planen när vi spelar matcher. Det är definitivt något som gynnar den lokala fotbollen. Det är min fasta övertygelse och det är också en del av mitt uppdrag, att se till att det ser ut så, säger Andrée Jeglertz.

Hör honom berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet