Richard Tjernström, säkerhetschef Norrköpings kommun Foto: Johan Nilsson/TT/SVT

Nytt avtal med vaktbolag i Norrköping: ”Mer kraftfull bevakning”

Uppdaterad
Publicerad

Norrköpings kommuns upphandling av en samlad väktarorganisation är nu klar. Och det blir bolaget Securitas som fortsatt kommer leverera tjänsten – men i en ny form.

Avtalet börjar gälla från och med den 1 april nästa år, då det gamla avtalet löper ut. Det nya avtalet omfattar cirka 10 heltidstjänster och innebär att väktarna är i tjänst med minst två väktarbilar dygnet runt, förutom 2,5 timmar mitt i natten då bara en bil är i tjänst.

– Det blir en mer kraftfull bevakning än i nuläget. Väktarorganisationen blir genom ett nära samarbete med tjänstemännen på säkerhetsenheten en del av planeringen av insatser för ökad säkerhet och trygghet i kommunens verksamheter. Effekterna av god planering innebär att inte några extrabeställningar från verksamheterna av väktartjänster ska behövas, säger Richard Tjernström, säkerhetschef, i ett pressmeddelande.

Kostnaden för bevakningstjänster de senaste åren har enligt kommunen legat på mellan fem till sju miljoner kronor per år. Den nya tjänsten kommer att kosta sex miljoner kronor per år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet