Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Motiven på väggarna är hämtade från flera olika ställen i Söderköping. Foto: SVT

Nytt landmärke i Söderköping

Publicerad

Bilköerna genom Söderköping i semestertider är ökända. Nu kan bilisterna vila ögonen på något medan de väntar på grönt ljus.

Om man kommer till Söderköping norrifrån så har man kunnat se en tämligen alldaglig byggnad utan fönster på vänster sida. De flesta har nog inte lagt märke till pumpstationen, som ser till att Söderköpingsborna får vatten med rätt tryck till elementen i sina hus.

Nu har pumpstationen fått ett helt annat utseende. Motiv från hela Söderköpings kommun pryder de fyra väggarna. Konstnären Ola Niklasson blev glad över att ha tillfrågats och tackade ja utan någon längre betänketid.

– Det som man ändå fick en liten ångestklump i magen av var ju, hur i hela friden ska jag angripa så här mycket yta.

Sedan tidigare finns det elskåp som dekorerats, men nu var det alltså dags för en hel byggnad. Företaget Eon äger pumpstationen och gör det här dels för att få en fin byggnad, men också som en del i att bli synligare för allmänheten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Söderköping

Mer i ämnet