Thomas Lidberg (S) Foto: SVT

Nytt styre i Åtvidaberg

Publicerad

Efter tolv år spricker samarbetet mellan Socialdemokraterna och Moderaterna i Åtvidaberg. Idag blev det klart att S bildar koalition med Centerpartiet, Liberalerna och Vänsterpartiet.

– Vi hade två alternativ; fortsätta med Moderaterna eller bilda ett nytt styre. Moderaterna tyckte att den majoritet som vi skulle ha var för liten och ville gå i opposition, säger Thomas Lidberg (S).

Det känns lite som att ni bildat en ”ohelig” allians?

– Jo kanske det, men i lokalpolitiken är det sakfrågorna som har störst fokus. Och vi har mycket samsyn här i Åtvidaberg och kommunens bästa för våra ögon.

Så kommer de boende i Åtvidaberg märka av några förändringar?

– Jag utgår definitivt att man kommer se en skillnad. Vi har ju våra valprogram som i många stora frågor stämmer överens med varandra. Dessutom så tror jag att vi kommer belysa andra frågor som vi kanske inte har jobbat med så intensivt med, men som jag känner att vi nu får en annan bredd på inom politiken. Vilket gynnar de som bor i Åtvidaberg, säger Thomas Lidberg (S).

Den nya majoriteten har 19 av kommunfullmäktiges 35 platser.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Öst

Mer i ämnet