Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du hur läget skolläget är i Ödeshög kommun. Foto: SVT

Ökad sjukfrånvaro inom skolverksamheten i Östergötland

Uppdaterad
Publicerad

Flera skolor i Östergötland har problem med sjukfrånvaro bland personal och elever. Två skolor har övergått till distansundervisning för resterande delen av veckan.

Det är en ökande smitta i skolorna som gör att frånvaron bland elever och personal ökar. Det finns bekräftade covid-19 fall, men det är inte enbart covid som gör att folk stannar hemma.

– Det beror även på magsjuka, andra infektioner och familjekarantän, säger Per-Arne Sterner, utbildningschef i Motala kommun.

Trots att det påverkar verksamheten försöker man fortsätta med platsundervisningen.

– I skrivande stund har vi inga planer på distansundervisning men det kan se annorlunda ut imorgon.

Stänger förskola

Finspång kommun har ett inte heller gått över till distansundervisning än. Det är framförallt i förskolorna som man har ett ansträngt läge.

– Förra veckan var det barn som var sjuka, men just nu är det personalen som är sjuka.

Skolorna som har distansundervisning under veckan är Sandbyängsskolan i Norrköping samt Slussenskolan i Linköping. Förskolan Melskogsvägen 32 i Linköping stängs också tillfälligt till 19 januari.

På tisdagskvällen rapporter Corren att tre gymnasieklasser på Katedralskolan i Linköping tvingas gå över till distansundervisning. Beslutet gäller till och med fredag.

Hör hur läget är i Ödeshög kommun i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer