I klippet kan du se mer hur det såg ut under måndagen vid cirkulationsplatsen vid langs väg. Foto: SVT

Olja uthälld på vägar i Visby – cyklist skadad

Uppdaterad
Publicerad

Natten mellan lördag och söndag har någon eller några hällt ut olja på tre olika platser i Visby. Polisen fick kännedom om tilltaget när en cyklist åkte omkull och skadade sig vid Langs väg.

Cyklisten körde omkull vid 12-tiden på söndagen. Han slog i huvudet samt uppsökte sjukhus för vård, men han har nu fått lämna sjukhuset, meddelar polisen.

– Det är ren tur att inte fler har blivit skadade. Cyklisten fick en ordentlig sårskada och hjärnskakning. Och vid Langs väg hittade vi sex tomma tioliters dunkar för frityrolja, säger Joakim Nordberg, yttre befäl hos polisen Gotland.

Gotland

Det var så pass halt att det till och med var svårt att gå på vissa av vägarna. Oljan har hällts ut vid Langs väg, Snäckbacken och Norra Hansegatan. Platserna ligger inte i anslutning till varandra.

Kör mycket ungdomar och sladdar

Varför tror ni någon har hällt ut oljan?

– I nuläget kan jag bara spekulera, men kanske ville man sladda med egen bil eller få någon annan att sladda? Vid Langs väg kör mycket ungdomar och sladdar vid rondellen.

Kommunen har lagt ut sand för att motverka halkan. Polisen har upprättat anmälningar om miljöbrott och framkallande av fara för annan.

Polisen säger också att de är tacksamma för tips från den eller de som har sett någonting natten mellan lördag och söndag vid de aktuella platserna.

– Det kan ju också vara så att oljan stulits från någon restaurang och någon restaurangägare saknar olja.

I klippet ovan syns hur grus lagts på oljefläckarna för att undvika fler olyckor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet