Foto: TT

Ont om lediga tider för pass

Uppdaterad
Publicerad

Det är just nu många som vill boka tider för pass, vilket gör att det är svårt att få tid, uppger polisen på sin sajt.

Då många har svårt att boka tid via internet väljer många istället att ringa polisen.

”Många ringer och frågar vad de ska göra”

– Det är många som ringer till oss i telefonväxeln för att fråga hur de ska göra. Vi försöker självklart hjälpa till, men vi har inga extra tider att tillgå, säger Eva- Marie Winblad Österlind, chef för telefonväxelsektionen i Stockholm.

Från mitten av april, när många ansöker om pass kan det vara svårare att hitta lediga tider, uppger polisen.

– Vi gör bedömningen att man ska kunna boka tider 60 dagar framåt och de passexpeditioner som har tidsbokning släpper nya tider kontinuerligt, säger Emelie Lindvall som är processledare för polisens arbete med pass.

”Den som ska resa i höst behöver inte vara orolig”

Hon tillägger att det därför kan vara bra att besöka tidsbokningssidan ofta, för att hitta en ledig tid. Samtidigt skriver polisen på sin hemsida att det är just nu som det kan vara svårt att få en ledig tid i vissa polisregioner.

– Den som ska resa någonstans i höst behöver alltså inte vara orolig utan kan vänta med sin ansökan, säger Emelie Lindvall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.