Oppositionen kritisk till nedläggningen

Publicerad

Under onsdagen stod det klart att äldreboendet Timmermannen i Norrköping ska läggas ned. Moderaterna är kritiska till beslutet.

– Det finns inga prognoser som visar på att behovet av till exempel SÄBO-platser minskar. Tvärtom så är kön längre idag än var den var för några månader sedan. Det redovisades så sent som idag på nämnden. Vi ser givetvis allvarligt på nämndens ekonomiska läge men vet att det finns andra åtgärder att vidta. Vi vill se åtgärder som inte påverkar våra äldre på samma direkta sätt som det här beslutet kommer att göra, säger Anna Sotkasiira Wik (M) i ett pressmeddelande.

Enligt Olle Vikmång, ordförande i vård- och omsorgsnämnden, finns det inget datum för när äldreboendet kommer att vara nedlagd, men att det tidigast kan ske månadsskiftet februari-mars 2020.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.