Foto: Matilde Campodonico/TT

Oroande narkotikautveckling – kommunen släpper film

Uppdaterad
Publicerad

Söderköpings kommun släpper en film. Det med anledning av att man sett en oroande utveckling bland ungdomar och narkotika. Den riktar sig till vårdnadshavare i kommunen.

– Vi ser en oroande utveckling att man som ungdom vill testa flera olika typer av narkotika. Det här är inget unikt för Söderköping, tyvärr ser vi den här negativa utvecklingen över hela landet och vi behöver tillsammans vända det här, säger John Elljung som är områdespolis i Söderköping i ett pressmeddelande.

Ungdomsgrupp avsändare

Filmens avsändare är ungdomsgruppen i Söderköping. Gruppen är en samverkan mellan olika verksamheter inom Söderköpings kommun och områdespolisen.

Söderköping

– Det är tryggt att vi har ett nära samarbete runt våra ungdomar här i Söderköping. Det gör att vi tidigt kan upptäcka och agera när vi ser riskbeteenden och därmed ökar chansen att vi kan hjälpa ungdomen förbi en svår period, säger Cecilia Karlsson, områdeschef för samlad elevhälsa i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Söderköping

Mer i ämnet