Kikki Liljeblad (S), kommunalråd Norrköping, berättar om hotfulla vårdnadshavare i klippet. Foto: Christian Zetterdahl/SVT

Coronapandemin – oacceptabelt beteende från föräldrar

Uppdaterad
Publicerad

Utbildningsnämndens presidium i Norrköping kräver att vissa vårdnadshavare skärper sitt beteende vid lämning och hämtning av barn på skolor och förskolor. Personal ska ha blivit illa bemött när de påmint vårdnadshavare om vikten av att följa rekommendationerna kring covid-19, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

– Även om det är många som följer rekommendationerna, har det tyvärr visat sig att personal vid ett flertal tillfällen bemötts på ett otrevligt sätt i dialog med vårdnadshavare när det handlar om att hämta barn med symtom, att hålla avstånd till personalen vid lämning och hämtning, eller respektera att lämning och hämtning ska ske utomhus. Vår personal i förskola och skola gör just nu sitt yttersta för att upprätthålla en god verksamhet och säkra en minskad smittspridning. Att då behöva hamna i en konfliktsituation kring hämtning av ett barn är helt oacceptabelt, och gör att både personal och verksamhet påverkas på ett onödigt negativt sätt, säger Kikki Liljeblad (S), kommunalråd och ordförande i utbildningsnämnden, i pressmeddelandet.

Utbildningsnämndens presidium trycker på allvaret i situationen och att det är extra viktigt att att följa råd och rekommendationer för att stoppa smittspridningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet